top of page

'Escape' dominiq V.D. wall. & Benny Luyckx

Zebrastraat, Zebrastraat 32, Gent - donderdag 14-22u, vrijdag-zondag: 14-18u

Van 12/09 tot 27/20/2024

Georganiseerd door Stichting Liedts-Meesen


Van oudsher zoekt een mens naar allerlei middelen om aan de waan van de dag te ontsnappen. Dat is in onze woelige, digitale tijden niet anders! De expo Escape toont twee kunstenaars die ons elk vanuit hun eigen wereld anders doen kijken naar wat schilderkunst en de representatie van een werkelijkheid ons vandaag kan bieden. Escape wordt samengesteld en vormgegeven door Ignace Devoldere.


dominiq V.D. wall.

Verschijnen-verdwijnen: Uitgebeelde tijdelijke opstellingen of een voorgestelde werfelijkheid? Bewandeld of bewoond door een vaak solitair lijnlichaam - een zelftoerist - een transhumaan wezen?, dat deze nederzetting bezoekt, beziet, overschouwt en afstand houdend, steeds in beweging of op doortocht lijkt. Tussen natuur en cultuur of aangerichte orde. Het verdwijnen of afbrokkelen van vertrouwde bakens en referenties of het verschijnen van nieuwe structuren die nog hun vorm moeten vinden. Systemen die zich nog moeten inslijpen in de wereld.


Benny Luyckx

De werken met imaginaire landschappen, E.D.E.N., zijn het gevolg van enkele grote houtskooltekeningen. Het gaat over een verbeeld paradijs, een hiernamaals, een hof van Eden. Ze verwijzen naar het escapisme van zowel het droombeeld van een paradijselijke omgeving als naar computergames, de puntjes zijn een afgeleide van de rasters (grids) uit de tekeningen. De menselijke vormen gaan terug op klassieke beelden of archeologische vondsten zoals die van Pompei. Het gaat hier over evolutie, stigma, racisme …

תגובות


bottom of page