top of page

Karen De Vleeschhouwer / #raKen


Zuidstationstraat 9, Gent

30 september t/m 4 oktober 14.00 - 20 uur

5 en 6 oktober 11.00 – 18.00 uur


Enkele kenmerken die iets meer over de persoon Karen De Vleeschhouwer, achter de kunstenaar #raKen, vertellen: authentiek, betrokken, creatief, empathisch, ergotherapeut, gevoelig, instinctief, mama, onrustig, openhartig, rechtvaardig, vrijgevig, vrouw, zorgzaam.


En daarnaast:

‘In een wereld waarin het vaak lijkt alsof iedereen zomaar meedraait, wil Karen -voor haarzelf én voor haar gezin- het onzichtbare zichtbaar maken.


Tijdens haar opleiding fotografie gaat voor Karen een tot dan voor haar onzichtbare wereld open, een wereld waarin gecommuniceerd wordt met beelden… Ze kan eindelijk ‘mee lezen’, een verademing. Ze mag zelf kiezen waar ze zich gaat neerzetten in het klaslokaal, ze hoeft geen bijlessen meer te volgen, ze kan anderen helpen in plaats van zelf hulp te moeten vragen, ze is (meestal) aandachtig tijdens de les, ze gaat graag naar de les… ze wordt een zichtbare leerling.


Jaren voordien gaat een andere wereld voor Karen open… die van het moederschap. De mooiste en meest uitdagende wereld van allemaal!


Drie kuikens die zo gemakkelijk bijzonder graag te zien zijn! Drie kuikens die te weinig gezien worden in hun onzichtbare stuk. Als moederkloek creëert Karen beelden die spreken zonder woorden, die de harde, soms alles overspoelende, eenzame, hartverscheurende nuances en dagelijkse uitdagingen van het onzichtbare onthullen. Ze wil de wereld laten zien dat niet iedereen kan voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij, ook al lijkt het van buitenaf wel zo. Vandaar dat ze onder andere gebruik maakt van medisch beeldmateriaal en skeletten. Deze worden ook pas zichtbaar wanneer je dieper dient te graven.


Karen haar boodschap is duidelijk: laten we verder kijken dan wat zichtbaar is, begrip en mildheid tonen voor de onzichtbare verhalen die ieder van ons met zich meedragen…’


Comments


bottom of page